NARINE probiotikai


NARINE probiotikai už geriausią kainą!!!



NARINE – iš klinikų į žmonių gyvenimą


Probiotikų, arba “gerųjų” bakterijų, reikšmė žmogaus sveikatai

Žmogaus vidaus organai nuolat kontaktuoja su nesterilia aplinka – burnoje, žarnyne, šlapimo, lytiniuose organuose, kvėpavimo takuose ir kitur esančiais mikroorganizmais (mikrobiota). Šie mikroorganizmai sudaro 95 % visų žmogaus ląstelių ir sveria apie 1,5 kg. Toks didelis mikrobiotos kiekis neabejotinai įtakoja daugelį organizmo funkcijų. Žmogaus virškinamojo trakto ertmėje esanti mikrobiota yra kiekvieno žmogaus individualus organas – “mikrobinis organas”, toks pat kaip kepenys, širdis, plaučiai ar kt.
Žarnyne esantys mikroorganizmai skirstomi į simbiontus (pvz., lakto, bifidobakterijos), sąlyginai patogeninius (pvz., klebsielės, protėjai) ir patogeninius (pvz., salmonelės). Daugiausia mokslinių duomenų yra sukaupta apie simbiontų įtaką žmogaus ir gyvūnų sveikatai.

Žarnyno mikrobiotos susidarymas ir jos pokyčiai

Vaisiaus virškinamasis traktas yra sterilus. Mikroorganizmai pradeda kolonizuoti žarnyną tuoj po gimimo. Aplinka, kurioje gimė vaikas (išsivysčiusioje ar besivystančioje šalyje, sterilios aplinkos sąlygos ar ne), gimdymo būdas (natūralus ar per Cezario sekciją) ir maitinimas (mamos pienu ar dirbtinis) nulemia tai, kokios bakterijos apsigyvens jo žarnyne. Pirmieji mikroorganizmai, pakliuvę į žarnyną, gali priversti organizmą gaminti sau palankias medžiagas ir neleisti kitoms bakterijoms įsitvirtinti jame. Todėl pradinė bakterijų kolonizacija nulems, kokia bus jo pastovi mikrobiota. Žmogui augant, jo mikrobiotos sudėtis šiek tiek keičiasi. Mamos pienu maitinamo kūdikio žarnyne apie 60-90 % mikrobiotos sudaro bifidobakterijos, tuo tarpu senyvo amžiaus žmonių – 25 %. Su amžiumi keičiasi ne tik bakterijų kiekis, bet ir jų kokybinė sudėtis.
Mikrobiotos pasiketimas, kuomet žarnyne sumažėja „gerųjų“, o pagausėja sąlyginai patogeninių ar patogeninių bakterijų, vadinamas disbioze. Jos atsiradimui reikšmės turi infekcinės ir neinfekcinės ligos, vaistų (priešvėžinių, antibiotikų) vartojimas, įvairios operacijos, mityba, aplinkos sąlygos (rūkymas, pesticidai ir pan.), stresai.

Kam reikalinga žarnyno mikrobiota

Mikrobiota gyvena visame virškinamajame trakte, o didžiausias bakterijų kiekis ir aktyvumas yra storosios žarnos pradinėje dalyje. Pagrindinės mikrobiotos funkcijos:
skaido nesuvirškintas maisto liekanas ir žarnyne pasigaminusias gleives; sintezuoja K ir B grupės vitaminus; palengvina kalcio, magnio, geležies jonų absorbciją;
kontroliuoja žarnyno epitelio ląstelių dauginimąsi, imuninės sistemos išsivystymą ir jos pusiausvyrą;
apsaugo nuo patogeninių bakterijų patekimo į organizmą.

Probiotikai

Probiotikai - tai maisto papildai iš gyvų mikroorganizmų. Kaip probiotikai dažniausiai naudojamos bakterijos, rečiau mieliagrybiai. Vis daugėja moksliškai pagrįstų duomenų apie teigiamą probiotikų poveikį žmogaus sveikatai.
Profilaktiškai probiotikai vartojami esant kvėpavimo sistemos, lytinių ir šlapimo organų infekcijoms, pooperacinėms infekcinėms komplikacijoms, dantų ėduoniui, alergijoms, sergant onkologinėmis ligomis. Geriant probiotikus prieš vakcinaciją, susidaro didesnis antikūnų kiekis, t.y. geresnis organizmo atsakas į skiepus.
Antibiotikai dažnai, ypač mažiems vaikams, sukelia viduriavimą. Viduriavimo epizodų sumažėja kartu su antibiotikais vaikams skiriant laktobakterijas ar mieliagrybius.
Probiotikai taip pat svarbūs ir gydant daugelį ligų.
Skiriami kartu su oralinės rehidracijos tirpalais, probiotikai 30,5 val. sutrumpina ūminį infekcinį viduriavimą. Antibiotikų sukeltą viduriavimą gydo L.acidophilus (probiotikas Narine), L.GG, L.bulgaricus, bifidobacteriumS.boulardii.
H.pylori (pagrindinė skrandžio uždegimo priežastis) infekcijos gydymui kartu su antibiotikais galima skirti ir probiotikus (L.acidophilusL.reuteri), kurie ne tik apsaugo nuo antibiotikų sukelto viduriavimo, bet ir tiesiogiai slopina H.pylori bakterijų augimą.
“Gerosios” bakterijos neabejotinai turi įtakos uždegiminių žarnyno ligų išsivystymui, nes steriliame žarnyne (atliekant eksperimentus su gyvūnais) šios ligos neišsivysto.
Kūdikių atopinis dermatitas greičiau išnyko gydant juos adaptuotais pieno mišiniais su Bifidobacterium lactis Bb-12 ar L.GG, nei gydant hidrolizatais be probiotikų.

Laktobakterijų genties (Lactobacillus) probiotikai buvo ir iki šiol išlieka dažniausiai naudojamais probiotikais. Vienas iš jų, unikalios sudėties produktas – probiotikas Narine (L.acidophilus INMIA 9602) - pasižymi daugeliu kitiems probiotikams būdingų savybių. Jis tinka įvairių suaugusiųjų bei vaikų ligų profilaktikai ir gydymui. Narine efektyvus sergant salmonelioze, antibiotikų sukeltu viduriavimu,H.pylori infekcija, maisto alergija, pūlingomis odos ligomis. Jis slopina kai kurių bakterijų (auksinio stafilokoko, salmonelių, klebsielių, ešerichijų, kandida genties grybelių) dauginimąsi.

Didžiausią pripažinimą probiotikas Narine pelnė kaip gydomoji ir profilaktinė priemonė esant įvairiems žarnyno negalavimams. Preparatas efektyvus gydant disbiozę, atsiradusią sergant uždegiminėmis ir funkcinėmis žarnyno ligomis.
Šis produktas išsiskiria tuo, jog su juo buvo atlikti ir klinikiniai tyrimai, ir palyginamosios studijos, įrodančios jo galimybes gydymui ir profilaktikai.


Doc. Vaidotas Urbonas, Vilniaus universiteto Vaikų ligų klinika
Lietuvos vaikų gastroenterologų ir mitybos draugijos pirmininkas


Visų rūšių probiotinių produktų NARINE Jūs galite įsigyti ir gauti informaciją apie teisingą jų naudojimą parduotuvėje Sveikatos Menas, www.sveikatosmenas.lt
http://sveikatosmenas.lt/papildai/narine-30-kaps-vitamax