Geriamas molis


Žaliasis Sicilijos molis – Jūsų sveikatai





Jau senovės Egipte molis, pritaikant jo baktericidines ir konservuojančias savybes, buvo naudojamas detoksikacijai. Geriamasis molis padeda palaikyti gerą virškinimą, išvalo ir sureguliuoja žarnyno veiklą, pašalina toksinus nedirgindamas žmogaus organizmo. Taip pat stiprina organizmą ir pagerina bendrą sveikatos būklę, suteikia energijos. Turi gydomąjį poveikį sergantiesiems krono liga, esant dirgliojo žarnyno sindromui, vidurių užkietėjimui, viduriavimui, blogam burnos kvapui, dantenų uždegimui, opoms, naikina žarnyno parazitus.

Molio veikimas organizme. Manoma, kad molis stimuliuoja kenksmingų medžiagų valymą iš organizmo, nes turi neigiamą krūvį, o toksinės, rūgštinės ir patologinės medžiagos yra susijusios su teigiamu krūviu. Organizmas su vandeniu išgertą molį panaudoja kaip valymo šaltinį, nes jis pritraukia minėtas medžiagas, be to, praturtinamas vertingais mineralais, neutralizuojamos rūgštys ir nuodai. Vėliau molio tirpalas pasišalina iš organizmo per įprastus šalinimo kanalus ir nepalieka kenksmingų nuosėdų. Italijoje, Sicilijos saloje, prie molio kasyklų įsikūrusi kompanija ARGITAL sveikatą gerinantiems produktams gaminti naudoja žaliąjį molį ir gydomąsias žoleles, išaugintas ekologiniuose ūkiuose. Viduržemio jūra, saulė, gaivūs vėjai sukuria palankią aplinką naudingoms iškasenoms ir ekologiškai natūralios kosmetikos gamybai. Sicilijoje išgaunamas žaliasis molis yra jūrinės kilmės, pasižymi mineralinių medžiagų ir mikroelementų gausa.. ARGITAL produkcija saugo žmogaus ir gamtos vientisumą, o kompanijos veikla remiasi antroposofiniomokslo teiginiu apie žmogaus dvasios ir kūno vientisumą. Gamybos procese nenaudojami konservantai, dažikliai, sintetiniai kvapikliai gyvulinės kilmės ingredientai. Augalų gydomosios savybės sustiprinamos dinamizacijos proceso metu. Smulkus aktyvuotas žaliasis molis užtikriną geresnę absorbciją nei kitos rūšies molis naudojant jį į vidų ir išorei. Ši medžiaga pati atranda pažeistas ar pakitusias organizmo vietas ir sugeria kenksmingus junginius, palikdama nepaliestas sveikas sritis. Tuo pačiu metu organizmas pasisavina jam būtinas sudedamąsias molio dalis – mineralus. Molis šalina ir neutralizuoja toksinus bei skatina geresnį ląstelių funkcionavimą. ARGITAL yra vienintelė įmonė, kuri paruošia molį vidiniam vartojimui, saugų nuo bakterijų, nenaudodama GAMA spindulių.


Keleta Žaliojo Molio savybių:
 Valo organizmą, pašalina toksinus
 Reguliuoja septynių organų veiklą
 Atstato audinius
 Kovoja su ateroskleroze
 Priešuždegiminės
 Atstatomosios (dėka jaunos geležies)
 Padeda įveikti gastritą ir skrandžio opą
 Padeda kolito atveju ir slopina gaubtinės žarnos uždegimą ar sudirgimą
 Lėtina degeneracinius procesus ir su jais kovoja
 Lėtina kūno senėjimo procesus
 Naudingas sergant Krono liga
 Esant blogam burnos kvapui
 Žarnyno parazitams

Cheminė sudėtis
Silicio (Si02) 44.44%, Titano (Ti02) 0.78%, Aliuminio (Al203) 13.67%, Geležies (Fe203) 5.00%, Magnio (Mg0) 1.98%, Kalcio (CA0) 14.90%, Natrio (Na20) 0.73%, Kalio (K20) 2.18%, Degios atliekos 21.94%.
Mineralinė analizė
Pagrindiniai mineralai ARGITAL molyje yra: smektitai, ilitai, chloritai, dolomitai, kalcitai, lauko špatai. Taip pat kaolinas ir kvarcas. Katijoninio keitimo galimybės: 41.6 mekv/100 gr. Tai reiškia geras molio osmosines savybes. pH: 8.00 lengvai šarminis.
Kaip naudoti?
Arbatinis šaukštelis aktyvuoto Žaliojo Molio išmaišomas stiklinėje švaraus vandens, palaukiama 5 min. ir išgeriama be nuosėdų arba pasemiama molio ant peilio galo, išmaišoma stiklinėje švaraus vandens ir tuojau pat išgeriama. Rekomenduojama gerti iš ryto prieš valgį, arbatą ar kavą. Galima naudoti nuolat, po mėnesio darant dviejų savaičių pertrauką.ARGITAL vienintelė įmonė, kuri paruošia molį vidiniam naudojimui saugų nuo bakterijų, nenaudodama gama spindulių.


Informacinis šaltinis: Žaliasis sicilijos molis – Jūsų sveikatai. Grožis ir sveikata, 2010 Nr. 1, p. 26, www.zalia-zalia.lt