Viskas kosmetikai

Hidroliatai - tonikai


HIDROLIATAI – TONIKAI

Pastaraisiais dešimtmečiais vėl buvo susidomėta hidroliatais ir kitais aromatiniais vandeniniais produktais. Vanduo turi ypatingą savybę perimti informaciją, šiuo atveju iš gyvo augalo, saugoti tą informaciją ir pernešti ją į žmogaus kūną, kuris didžiąja dalimi taip pat sudarytas iš vandens.
Hidroliatai kartais vadinami aromaterapijos „homeopatija“ ir tai yra tiesa, nes juose yra ištirpęs labai mažas eterinio aliejaus kiekis, tačiau jie puikiai papildo aromaterapiją, sudarydami sinergijas su eteriniais aliejais. Visuotinai pripažįstama, kad kokybiški švelnūs distiliuoti augalų vandenys yra vienos saugiausių terapinių medžiagų. Jie yra saugi alternatyva ir tinka beveik bet kuriam atvejui.
Hidroliatuose vyrauja gerai toleruojamos, antiseptinėmis ir saugančiomis nuo uždegimų savybėmis pasižyminčios medžiagos. Dažniausiai distiliuoti augalų vandenys kvepia panašiai kaip ir jiems giminiškas eterinis aliejus, tačiau jų kvapas nėra toks stiprus. Kai kurių hidroliatų kvapas nėra toks malonus, kaip to paties augalo eterinių aliejų kvapas.
Taip pat tiesa, kad distiliuoti augalų vandenys puikiai „sutaria“ su eteriniais aliejais – jie gali būti naudojami kartu, siekiant geresnio eterinių aliejų poveikio. Patys vieni hidroliatai veikia daug švelniau ir jų aktyvumas pasireiškia kitame lygyje. Hidroliatų poveikiui patirti reikia ilgesnio laiko, negu naudojant „aktyvuolius“ eterinius aliejus, tačiau tie natūralūs, kokybiški „potenciniai vandenys“ yra subtilūs, saugūs ir veiksmingi, puikiai tinkantys naudoti namų sąlygomis - kūdikiams, mažiems vaikams, labai jautriems ar labai seniems žmonėms.
Hidroliatai yra vienos puikiausių medžiagų odos, ypač veido priežiūrai. Jie gali būti naudojami tiek kremų, losjonų, valomųjų pienelių, kaukių, šampūnų sudėtyje, tiek ir patys vieni kaip odos atgaivintojai, tonikai ir drėkikliai.

Hidroliatų lentelė pagal odos tipus:

Sausa veido oda
Hidroliatai:
Pelargonijų

Riebi veido oda
Hidroliatai:


Mišri arba normali veido oda
Hidroliatai:
Nerolio
Rožių

Brandi oda:
Hidrolitai:
Frankincenso
Hamamelių
Levandų
Laukinių palmarozų
Rožių
Santalų

Jautri veido oda
Hidroliatai:
Pelargonijų


Kosmetiniai aliejai


EKOLOGIŠKI AUGALINIAI ALIEJAI

NATŪRALIAI KŪNO PRIEŽIŪRAI


Natūralūs augaliniai aliejai yra nepakeičiami sveikai odos priežiūrai, nes be riebiųjų rūgščių jie dar turi daug natūralių, taip vadinamų antrinių augalinių medžiagų, kurios natūraliai atgaivina odą ir padeda jai išlikti sveikai bei apsaugo ją nuo išorinės ir vidinės įtakos.
Pasirinkus tinkamą augalinį aliejų ir reguliariai jį naudojant, sausa, pavargusi, senstanti, jautri arba serganti oda natūraliai atsinaujina ir puoselėjama. Aliejai suaktyvina odos funkcijas (skirtingai nuo naftos pagrindu pagamintų odos priežiūros priemonių, kurios perima odos apsaugines bei maitinimo funkcijas, dėl ko šios apmiršta ir todėl reikalingas nuolatinis priemonės naudojimas), tonizuoja odą, suteikdami jai sveiką, natūralų grožį.
Alergijos baziniams aliejams būna labai retos, bet jų gali pasitaikyti. Jei esate linkę į alergijas, reikėtų ilgesnį laiką naudoti tik vienos rūšies aliejų (ne mišinį), kad matytumėt, ar jis jums tinka. Labiausiai mėgiami ir labiausiai puoselėjantys odą yra simondsijų, migdolų, avokado, alyvų ir kokoso aliejai. Priklausomai nuo odos tipo, su laiku galite pasidaryti įvairių aliejų mišinį, kuris nesukeltų alergijos ir puoselėtų jūsų odą.

Koks aliejus kokiai odai?
(tai tik gairės, nurodančios įprastus saugius pasirinkimus, o konkrečiai odai galima rinktis ir kitokius aliejus, nei čia nurodyti, priklausomai nuo individualių poreikių)
Sausa oda:
Mišiniai “Sausai odai“
Čampakų pomada
Monoi
Mango sviestas
Sviestmedžių aliejus
Abrikosų kauliukų aliejus
Argano aliejus
Avokado aliejus
Erškėtrožių aliejus
Daigintų kviečių aliejus

Jautri oda:
Mišiniai “Veido odai”, “Normaliai odai”
Nakvišių
Agurklių
Abrikosų kauliukų aliejus
Migdolų aliejus
Simondsijų aliejus
Kanapių aliejus
Saulėgrąžų aliejus

Normali oda:
Mišiniai “veido odai“, “normaliai odai”
Puiklapių aliejus
Monoi
Čampakų pomada
Eleksyrai
Migdolų aliejus
Sezamo aliejus
Kokoso aliejus

Mišri oda:
Mišiniai “veido odai“, “normaliai odai”
Puiklapių aliejus
Monoi
Čampakų pomada
Eleksyrai
Erškėtrožių aliejus
Simondsijų aliejus
Šaltalankių aliejus
Kūdikių priežiūra:
Migdolų aliejus
Saulėgrąžų aliejus
Riebi oda:
Mišinys “Riebiai odai”
Puiklapių aliejus
Nakvišių aliejus
Erškėtrožių aliejus
Simondsijų (jojoba) aliejus

Brandi oda:
Mišinys “Brandžiai odai”
Abrikosų kauliukų aliejus
Erškėtrožių aliejus
Daigintų kviečių aliejus

Apsauga nuo saulės:
Sezamo aliejus
Simondsijų aliejus
Kokoso aliejus
Šaltalankių aliejus

Prieš senatvines dėmes:
Avokado aliejus
Kokoso aliejus
Erškėtrožių aliejus
Daigintų kviečių aliejus

Informacijos šaltinis: www.sveikiproduktai.lt
                                www.kvapunamai.lt

Afrikos Juodasis muilas


Juodasis Afrikos muilas iš sviestmedžio aliejaus

Sudėtis: natūralus sviestmedžio aliejus, augalų pelenai. Gali būti įvyniotas į banano lapus, arba neįvyniotas.
Kilmės šalis: Gana

Tradicinis Afrikos Allata muilas yra pagamintas Ganos moterų rankomis, natūraliu būdu, nenaudojant jokių cheminių medžiagų, konservantų, spalvos ar kvapo stipriklių. Todėl ypač rekomenduojamas jautriai odai. Rankų darbo muilas su daugybe vitaminų ir elementų, tokių kaip sviestmedis, ramina ir drėkina, taigi oda tampa minkšta ir elastinga. Jis padeda sumažinti aknę.
Tradicinis Ganos muilas pagamintas rankomis iš natūralaus sviestmedžio aliejaus ir kokoso kevalų bei bananų lapų pelenų, kurie sutirština, pakietina muilą, kuris suformuojamas gabaliukais bei įvyniojamas į bananų lapus.  Egzotiška bananų lapų pakuotė apsaugo muilą nuo išorės poveikio, todėl muilas Jus pasieks šviežias, tarsi ką tik pagamintas. Muilas tirpsta vandenyje, todėl priešingai nei sintetinius muilus, jį reikėtų saugoti nuo permirkimo, ir po vandens procedūrų laikyti sausai.
Dėl sudėtyje esančio sviestmedžio aliejaus, muilas drėkina, minkština odą, puikiai ją dezinfekuoja, todėl tinka prausti veidą, net aknės pažeistą odą.
Juodojo Afrikos muilo sudėtyje nėra dirbtinių kvapiųjų medžiagų, dažiklių, parabenų ar kitų cheminių medžiagų. Tai vienas iš sveikiausių muilų visame pasaulyje, nuo seno naudojamas Afrikoje kasdieniai kūno, veido ir plaukų priežiūrai.
Juodasis muilas padeda išlaikyti sveiką odą, giliai ją valo, atkemša poras, padeda gydyti išbėrimus, spuogus, aknę, egzemą. Šis muilas drėkina ir jaunina odą, apsaugo nuo ankstyvų raukšlių, gerina kraujotaką, pašalina negyvas ląsteles. Naudojant juodąjį muilą, oda tampa elastinga, lygi.
Juodasis muilas naudojamas kūno, veido ir rankų prausimui, tinkamas nuvalyti makiažą. Tinka visiems odos tipams. Švelniais masažuojamaisiais judesiais įtrinkite veidą muilu ir nuskalaukite. Puikiai tinka naudoti kaip įprastą muilą ar dušo želė, taipogi juo galite plauti ir plaukus.

  ARBA

Juodasis Afrikos muilas iš alyvuogių aliejaus 

Sudėtis: alyvuogių aliejus (66 %), vanduo, kalio hidroksidas.
Kilmės šalis: Marokas

Juodasis muilas – 100 % natūralus alyvuogių aliejaus muilas. Jo sudėtyje nėra dirbtinių kvapiųjų medžiagų, dažiklių, parabenų ar kitų cheminių medžiagų. Tai vienas iš sveikiausių muilų visame pasaulyje, nuo seno naudojamas Afrikoje kasdieniai kūno ir veido odos priežiūrai.
Maroko juodasis muilas padeda išlaikyti sveiką odą, giliai ją valo, atkemša poras, padeda gydyti išbėrimus, spuogus, aknę, egzemą. Šis muilas drėkina ir jaunina odą, apsaugo nuo ankstyvų raukšlių, gerina kraujotaką, pašalina negyvas ląsteles. Naudojant juodąjį muilą, oda tampa elastinga, lygi.
Juodasis muilas naudojamas kūno, veido ir rankų prausimui, tinkamas nuvalyti makiažą. Tinka visiems odos tipams. Švelniais masažuojamaisiais judesiais įtrinkite veidą muilu ir nuskalaukite. Puikiai tinka naudoti kaip įprastą muilą ar dušo želė.
Juodasis muilas - šveitiklis giluminiam kūno odos valymui
Norint pasiekti geriausio rezultato, juodąjį muilą naudoti karštoje vonioje arba prigaravusiame duše, kai oda įšilusi ir drėgna. Sukamaisiais judesiais įtrinkite veidą ir kūną juoduoju muilu. Palaikyti 5-10 minučių. Juodasis muilas atkimš poras ir išvalys odą. Tuomet nusiplaukite muilą. Siekiant ypatingo odos švelnumo, pakartotinai įmasažuoti odą juoduoju muilu, naudojantis šveitimo pirštine. Odai atvėsus, rekomenduojama pirštinę vis pamirkyti karštame vandenyje. Energingai įtrinkite vertikaliais (ne sukamaisiais) judesiais, kad būtų pašalintos negyvas odos ląstelės. Nuplaukite muilą. Rezultatas jus apstulbins - po procedūros turėsite švelnią, glotnią ir švytinčią odą. Šveičiamoji pirštinė padės pašalinti negyvąsias ląsteles, pagerės kraujotaka.
Šį giluminį odos valymą galima atlikti ir pirtyje. Jūsų oda taps švelni kaip šilkas. Saugoti, kad muilo nepatektų į akis. Rekomenduojama naudoti kartą ar du kartus per savaitę, norint turėti glotnią, švelnią odą. Nepamirškite po procedūros kūno ištepti pasirinktu augaliniu nerafinuotu kokosų aliejumi ar aliejų mišiniu.

Informacijos šaltinis: www.bio-kosmetika.lt

Gintaro stebuklai



GINTARO SMĖLIS

Jei gintaro pudra senovėje daugiau naudota veido priežiūrai ir smilkalams, tai gintaro smėlis – kūno jauninimui ir modeliavimui. Mūsų pirmtakai, atskleidę gintaro paslaptis, nežinojo, kad celiulitas nepagydomas... Kūno atjauninimui naudotos gintaro smėlio ir aliejų kaukės, gintaro smėlio įtrinimai. Taip senovėje stabdytas laikas. Gintaro smėlio kūno kaukės ir masažai jaunino, skaistino, giliai valydami, skatindami atsinaujinimą, teikdami energijos ir optimizmo gyventi ir svajoti apie ateitį, kuri priklauso mums.
Naudojimas: kūno valymui, šveitimui. Tinkamas masažams, pirtyje.
Poveikis: giliai nuvalo odą, nešvarumus, pašalina negyvas ląsteles, atkuria odos elastingumą, stangrumą
Odos tipas: visi odos tipai
Sudėtis: natūralus Baltijos gintaras

NAUDOJIMO BŪDAS:

Siekiant gyliai išvalyti odą, smulkintą gintarą galima naudoti kaip kosmetinę pilingo kaukę. Vieną arbatinį šaukštelį smulkinto gintaro kruopščiai pamaišykite 2-3 minutes dviejuose šaukštuose šilto vandens kol susidarys vientisa masė. Ištepkite veido ir kaklo odą kosmetiniu teptuku. Išdžiūvus kaukei (per 15-20 minučių) pirštų galiukais arba vata švelniais judesiais pašalinkite smulkintą gintarą nuo odos paviršiaus. Gintaro likučius nuplaukite vandeniu. Nudžiovinkite odą servetėle ir užtepkite drėkinamuoju kremu.
Naudojimo periodiškumas: jei oda riebi – 2-3 kartus į savaitę, jei oda normali – 2 kartus į savaitę; jei oda sausa - 1 kartą į savaitę. Reguliariai naudojant padidinamas veiksmingumas bei pasiekiamas optimalus rezultatas. Pagrindinis šios kaukės privalumas bei efektyvumo šaltinis – tai natūralus jos pagrindas, būtent gintaras, galutinis augalinės kilmės produktas, kuris neturi alergiją sukeliančių savybių dėka savo ilgaamžiškumo, kuris semiasi energijos iš žemės ir kosmoso, o naudojant specialią smulkinto gintaro gamybos technologiją buvo išvystytos jo absorbcinės ir energetinės savybės.
Būtent dėl to kosmetinė gintaro pilingo kaukė veikia ne tik kaip valomoji, bet ir kaip tonizuojanti, atjauninanti, raminanti ir raukšles lyginanti kaukė. Kompleksinis gintaro pilingo kaukės poveikis neapsiriboja vien nepriekaištingais rezultatais, kurie pastebimo iš karto pasinaudojus kaukę, o leidžia pasiekti teigiamų rezultatų reguliariai naudojant.

GINTARO PUDRA



Tai ypatingu patentuotu būdu susmulkinti gelsvi 100 proc. rinktiniai Baltijos jūros gintaro milteliai – gintaro rūgšties ir gintaro aliejaus koncentratas. Nuo seno gintaro milteliai naudoti veido kaukėms, sumaišant juos su vandeniu arba aliejais. Tirštoka tyrė su vandeniu patempia veido odą, skaistina, jaunina, skatindama ląstelių atsinaujinimą, spartina žaizdenių gijimą ir lygina dėmeles, sutvarko kapiliarus, pasausina riebią odą, išvalo nešvarumus. Sumaišyta su aliejais, labiau tinka sausai odai - giliai maitina, drėkina, valo, lygina, ramina. Sausa arba ant drėgno veido gintaro pudra seniausiai naudota odos nušveitimui. Įelektrintas sukamaisiais judesiais, gintaras ypač veiksmingas, todėl veido masažai, papildant gintaro pudrą įvairias tepalais ir aliejais – buvusi įvairių Žemės civilizacijų aukštuomenių prabanga. Reguliarus gintaro pudros naudojimas padidina efektyvumą ir užtikrina stabilius, apčiuopiamus rezultatus.


Naudojimas: Kosmetinei procedūrai paruoštą veidą ir kaklą sudrėkinti šiltu vandeniu ir šlapiais pirštų galais, prie kurių prilimpa pudra, nubalinti pasirinktą plotą (probleminį). Pasidaryti lengvą atpalaiduojantį masažą. Palikti kaukę 1-2 minutes. Nuvalyti gintaro pudros likučius sausu vatos tamponėliu arba nuplauti šiltu vandeniu, patepti drėkinamuoju kremu arba aliejumi. Riebią odą palepinti 2-3 kartus per savaitę, normalią – 2 kartus, sausą ar jautrią – vieną kartą.
                          Inkštirams (acne) išvalyti pudros aplikacijos daromos 2-3 minučių trukmės kasdien, o pasiekus efektą – pakartojama dar po vieną kartą kiekvieną savaitę.              
                          Plaukams sustiprinti ir jų augimui pagreitinti gintaro pudra 10 minučių įtrinama į galvos odą 1-2 kartus per savaitę. Išskalaujama.
                          Veido patempimo kaukė: Vieną arbatinį šaukštelį gintaro pudros maišykite 2-3 minutes su šiltu vandeniu iki vientisos suspensijos. Kaukę tepkite ant veido ir kaklo. Kaukei išdžiūvus (po 15-20 minučių), pirštų galiukais arba medvilniniu tamponu tvarkingais sukamaisiais judesiais pašalinkite gintarą nuo odos paviršiaus. Gintaro likučius nuplaukite vandeniu. Odą nusausinkite servetėle ir patepkite drėkinamuoju kremu arba aliejumi.
 Poveikis: nuvalo nešvarumus ir pašalina negyvas ląsteles, pasižymi ryškiu bakteriostatiniu efektu, padeda atkurti odos elastingumą, odos stangrumą ir atspalvį, ją atjaunina, nublukindama pigmentines dėmes, nutrindama kapiliarų “žvaigždutes” ir išlygindama smulkias raukšles. Puikiai tinka gydyti pėdų įtrūkimams, odos niežuliams po vabzdžių įkandimų, praguloms, pūlinėms ar trofinėms žaizdoms.
Odos tipas: visi odos tipai
Sudėtis: 100 % Baltijos gintaro, smulkinto patentuotu būdu. Pudrai gaminti naudojama gintaro "žievė", kurioje gintaro rūgšties ir gintaro aliejaus koncentracija yra didesne nei nužievintame gintare. Gintaro rūgšties ir gintaro aliejaus koncentracija taip gaminamoje pudroje sudaro po 12-15% tūrio.

GINTARINIS MUILAS

Rankų darbo gintarinis muilas - tai visiškai natūralus produktas, gaminamas naudojant vien natūralius aliejus ir baltiškąjį gintarą, šaltuoju būdu. Gamybos proceso metu išsaugomos vertingosios muilo sudedamųjų medžiagų savybės. Gintarinio muilo išskirtinumas – jo sudėtyje esanti patentuotu būdu susmulkinto specialiai nužievinto baltiškojo gintaro pudra. Šios pudros veikliosios medžiagos - gintaro rūgštis ir gintaro aliejus – giliai valo, lygina, skaistina, jaunina, maitina odą, yra natūralus antiseptikas ir natūralus konservantas.
Rankų darbo popierinės pakuotės dugnas viduje padengtas Baltijos gintaro smėliu, ant dangtelio įspaustas logotipas.
Muilo „vystykle“ atspausdinta trumpa šio išskirtinio gaminio gintarinė legenda lietuvių, anglų, vokiečių ir kt. kalbomis.
Gintarinis muilas – graži, originali, netikėta, ypatinga dėmesio dovana kiekvienai ypatingai progai, kiekvienai dienai.
Poveikis: Valo, ramina, lygina odą, skatina regeneraciją, skaistina, jaunina, dezinfekuoja, maitina.
Odos tipas: visų tipų oda. Tinka kiekvieno, net ir jautriausiai kūdikio odai.
Sudėtis: gintaro produktai (gintaro rūgštis ir gintaro aliejus), natūralūs augaliniai aliejai. Nėra jokių kenksmingų cheminių medžiagų.

AURA kremai (EVIJA)



APIE „AURĄ“

Visiškai natūralus kremas „AURA“ tai produktas, kurio ingredientai, kilę iš pievų, miškų ir slėnių, medicinoje naudojami nuo senų senovės. Rašytiniuose šaltiniuose jie pirmą kartą paminėti prieš tūkstančius metų, apie juos buvo kalbėta dar Egipto faraonų laikais, vėliau mokslas juos ištyrė ir tebetiria dabar, ir vis atranda naujų jų savybių. Šias saugias ir patikimas sudedamąsias dalis mes sujungėme taip, kad išsaugotume jų natūralumą ir veiksmingumą. Pradėję šį kremą vartoti, žmonės atranda vis naujų jo galimybių ir privalumų, o Lietuvos gydytojai, įvertinę kremą, rekomenduoja jį savo pacientams pačiais įvairiausiais atvejais.
Kremas pagamintas be jokių dirbtinių kvapiklių, dažiklių, stangrumo palaikytoju ir emulsiklių. Jo tirštumas (konsistencija) kinta priklausomai nuo aplinkos temperatūros. Kai aplinka karštesnė, kremas skystėja, esant vėsiai aplinkai, jis bus tirštesnis, o kai šalta – sukietės. Kitaip sakant, šis natūralus produktas „elgiasi“ kaip gyvas organizmas, tad vartotojai gali pasikliauti juo ir karštyje, ir šaltyje.
Kremą „AURA“ jau spėjo pamėgti ir teigiamai įvertinti natūralumui bei efektyvumui pirmenybę teikiantys įvairių medicinos bei sveikatinimo sričių profesionalai: dermatologai, sporto medicinos specialistai, natūropatai, fitoterapeutai, kosmetologai  ir kiti. O svarbiausia – kremą įvertino Lietuvos vartotojai. „Auros“ kremą sudaro visiškai natūralūs komponentai, išgauti iš bičių vaško, saulėgrąžų aliejaus, lydyto sviesto (ghee) ir eglių sakų. Kaip tik efektyvumas, universalumas ir tikras natūralumas užkariauja vartotojų bei specialistų širdis ir protus. „Aura“ neleidžia apsirikti – jos patrauklumą lemia nuostabios savybės, prieinama kaina ir pardavimo vietų gausa.
Šiuo metu siūlome tris šio kremo variantus, kurių išskirtines savybes pabrėžia ir sustiprina kruopščiai parinkti augalai: tikroji levanda ir pražangialapė mirtenė (labiau žinoma  „tea tree“ vardu, dažnai Lietuvoje vadinama arbatmedžiu). Kremų asortimentą nuolat plėsime, kol patenkinsime visus jūsų poreikius.

„AUROS“ POVEIKIS

„AUROS“ KREMO veikimas universalus ir priklauso nuo to, kada, kaip ir kiek jo tepsite.
„AURĄ“ galima vartoti kas dieną ir visais metų laikais, šis kremas tinka vaikams ir suaugusiems bei visų tipų odai. Jei kremą vartosite kas dieną, raskite tinkamiausią sau jo kiekį – kad įtrinta oda maloniai žvilgėtų ir atrodytų natūraliai bei sveikai. Jei dieną vartojate sintetinę kosmetiką, nakčiai leiskite savo odai atsigauti ir įtrinkite ją „AUROS“ kremu. Ryte oda bus Jums dėkinga. Prieš vartodami kitą kosmetiką, odą gerai nuplaukite muiluotu vandeniu ir sausai nušluostykite.
„Auros“ komponentai puikiai tinka nusibrozdinus ar susitrenkusnušalus arnusideginus saulėjeįgėlus vabzdžiams ar esant įvairiems odos defektams. Vyresnio amžiaus žmonėms tai puiki pagalbinė priemonė kovojant su sąnarių problemomis, taip pat šis kremas gali būti skiriamas vaikams įtrinti į krūtinę, kai jie kosėja.
Patys pamatysite, kiek daug pasitaiko situacijų, kuriose jums gali padėti „Aura“. Kremas yra 100% saugus ir 100% natūralus – tai pamatysite žvilgtelėję į jo sudėtį.

„Aura“ lauke

Žiemą, esant žemai aplinkos temperatūrai, ant odos užteptas kremas ima stingti ir suformuoja apsauginį barjerą, kuris saugo nuo šalčio ir žvarbaus vėjo, neleidžia ant lūpų atsirasti taip nemėgstamoms pūslelėms.
Ypač aktualu mamytėms, kurios rūpinasi savo vaikučiais, kad šie, eidami į darželį ar mokyklą, nenušaltų. Plonu sluoksniu patepus vaikučiui veidelį, jo žandų nepapuoš deginantis ir skausmingas raudonis. O kas gi pasirūpins vyrais, kai šie susiruošia į žvejybą – tik jų mamos ar žmonos, ir čia padės „AUROS“ kremas, kurio komponentai saugo ne tik nuo šalčio, bet ir padeda įgėlus vabzdžiams.

„Aura“ esant patologinėms odos būsenoms*

„AUROS“ kremas neretai skiriamas kaip pagalbinė priemonė esant įvairioms odos patologinėms būsenoms, traumoms, raumenų ar sausgyslių patempimams, sumušimams, nudegimams (buityje ar saulėje) ir pan. Tokį vartojimą dažniausiai rekomenduoja sveikatos priežiūros specialistas.
Visi bent kartą gyvenime esame nusidilginę arba nusiplikę verdančiu vandeniu, iki pūslių nutrynę delnus ar pėdas, iki kraujo nukasę uodo įsisiurbimo vietą, nudegę saulėje, nušalę nosį ar skruostus. Visus šiuos nemalonumus medikai vadina dermatitais (odos uždegimais) ir skirsto juos į paprastuosius arba alerginius. Paprastasis dermatitas gresia kiekvienam žmogui, pavyzdžiui, nudegus. Šis dermatitas pažeidžia tik tą odos dalį, kurią paveikė tam tikras dirgiklis. Dažniausiai tokie pažeidimai būna nestiprūs: oda parausta, apmiršta, o vėliau nusilupa jos viršutinis sluoksnis – epidermis. Paprastieji dermatitai, nepažeidžiantys epitelinių (daugiau nei 10%) odos sluoksnių, nelaikomi pavojingais ir reikalaujančiais gydymo – organizmas juos įveikia savaime. Nudegimai saulėje, sudirginimai ir nuotrynos, vabzdžių įgėlimai, augalų sukelti odos nudegimai gali būti gydomi natūraliomis priemonėmis. Kadangi visiškai natūralaus kremo „Aura“ komponentai pasižymi antibakterinėmis savybėmis ir slopina uždegimą, jis yra puiki pagalba esant įvairiems dermatitams.
Kremo „Aura“ komponentai taip pat gelbsti esant praguloms ir kirkšnių iššutimui. Pragulos – tai vietinis išeminis odos, poodinių ir gilesnių audinių pažeidimas, išsivystantis dėl sutrikusios kraujotakos ir audinių mitybos nepakankamumo spaudžiamose kūno paviršiaus vietose. Pragulų gali atsirasti sunkiems ligoniams, kurie dėl funkcinių sutrikimų yra priversti sėdėti arba gulėti ilgą laiką nekeisdami kūno padėties. Tokie pažeidimai dažniausiai vystosi kryžkaulio ir uodegikaulio srityje, ties šlaunikaulio didžiaisiais gumburais, klubakaulio dygliais, kulnakauliais, menčių kraštais, alkūnėmis, pakaušiu, šonkauliais. Vengiant pragulų, be kitų priemonių, labai svarbi tinkama ligonio odos higiena. Šiuo atveju labai padės „AUROS“ kremo komponentai, kurie aprūpina odą reikalingiausiomis medžiagomis ir gerina jos kraujotaką.
Kremo „Aura“ komponentai minkština gimdyvių krūtų sukietėjimus. „Aura“ dėl savo unikalios sudėties gali labai pagelbėti mamoms, kenčiančioms dėl krūtų sukietėjimo. Krūtis reikia tepti 2–3 kartus per dieną, lengvai masažuojant – geriausiai būtų kreiptis į masažistą. (Mamos prieš maitindamos kūdikį šiuo kremu turėtų netepti spenelių arba prieš maitinimą spenelius reikia nuplauti.)
Kremo „Aura“ komponentai padeda pūliuojant dantenoms. Periodonto ligos lokalizuojasi apie dantį esančiuose minkštuosiuose audiniuose. Dažniausia šių ligų priežastis – bakterijos, esančios dantų apnašose. Šiais atvejais gydymą skiria gydytojas, o ligonis privalo pasirūpinti burnos higiena. Pagrindinis gydymo metodas šiuo atveju yra profesionali burnos higiena ir kaip pagalbinė priemonė dėl antibakterinių savybių puikiai tinka „Aura“.  Dantenas nedideliu kiekiu kremo reikia tepti 2–3 kartus per dieną.
Kremas „Aura“ tinka masažuojantis. „Aurą“ savo praktikoje jau daug metų sėkmingai naudoja masažistai. Dažniausiai žmonės kreipiasi į juos dėl nugaros skausmųsąnarių problemųraumenų sumušimųpatempimųgimdyvių krūtų sukietėjimų. Tačiau kiekvienas iš mūsų, pajutęs poreikį, gali drąsiai pasimasažuoti pats, masažuojamą vietą pirma patepęs „Aura“.
*„Auros“ kremai ir informacija apie juos nėra skirti diagnozuoti, gydyti ar patarti žmonėms, turintiems sveikatos problemų – tą kokybiškai atlikti gali tik sveikatos priežiūros specialistas. Visa ši medžiaga yra šviečiamojo ir pramoginio turinio, ji skirta supažindinti vartotojus su įvairiomis „Auros“ kremo sudedamųjų dalių savybėmis. Vykdant tolesnius produkto tyrimus ir reaguojant į vartotojų atsiliepimus, ši informacija bus nuolat papildoma.

„AURA“ GROŽIUI

„AUROS“ kremas, kaip kosmetinė priemonė, puikiai tinka visai kūno odai, kad ji liktųskaisti, gaivi ir lygi. Šio kremo bazę sudaro unikalios natūralios medžiagos, kurios, priešingai nei dauguma odos kremų, odą ne drėkina, o atstato jos natūralų drėgmės balansą, neleidžia jai išdžiūti, naikina senėjimo požymius, saugo nuo žalingų ultravioletinių spindulių poveikio, skatina regeneraciją, padeda išvengti inkštirų, spuogų ir kitų odos defektų.
Tikriausiai kiekvienam iš mūsų teko pajusti, kas yra sausos rankos, suragėjusi, šiurkšti oda, suskeldėję kulnai ir sukietėjusi padų oda. Tai atsitinka dėl įvairių priežasčių: viena iš jų – lipidų trūkumas odoje. Matomi tokio trūkumo simptomai yra odosstandumo, elastingumo ir stangrumo susilpnėjimas – tai odos tankumo praradimo pasekmės. Oda greičiau išsausėja, nes išorinis epidermio sluoksnis (raginis) tampa pralaidesnis ir jau nebesaugo nuo pernelyg didelio vandens praradimo. Kodėl odoje trūksta lipidų? Dažniausiai tai įvyksta dėl kenksmingų išorinių veiksnių: ultravioletinės spinduliuotės, aukštos ir žemos temperatūros, kondicionavimo, detergentų poveikio, stipriai veikiančios kosmetikos ir vaistų. Tačiau mūsų senoliai iš tokios bėdos kaip sausa oda tik pasijuoktų. Seniau saugoti odą ir atstatyti natūralią jos lipidų struktūrą padėjo sviestas, taukai ir aliejai, o dabar šią funkciją gali atlikti „AUROS“ kremas: jis minkština odą ir saugo ją nuo išsausėjimo dėl jo sudėtyje esančių sviesto, specialia technologija išgrynintų riebalų ir saulėgrąžų aliejaus. Be to, natūralias odos apsaugines funkcijas stiprina bičių vaškas. Kremas „Aura“ taip pat atgaivina odą po skutimosi ir depiliacijos.
Patys raskite tą kremo kiekį, kuris jums reikalingas konkrečiam tikslui. Jei kremą vartosite kaip kosmetiką, jo reikės mažiau – gana bus tiek, kiek telpa ant piršto galo. Jei kremas jums bus kaip masažo priemonė, jo reikės daugiau, o jei norite juo pasitepti sumušimus ar vabzdžių įgeltas vietas, kiekis priklausys nuo odos pažeidimo laipsnio. Todėl vartodami „Aurą“ eksperimentuokite.

„AUROS“ SUDĖTIS

Kremas „AURA“ yra 100% natūralus produktas be jokių cheminių priedų. Sudėtinės kremo dalys yra eglių sakų ekstraktas (dervinės rūgštys), bičių vaškas, ypač švarūs gyvuliniai riebalai, lydytas sviestas (ghee), saulėgrąžų aliejus.

Bičių vaško grupė  ir jos poveikis

Šioje medžiagų grupėje yra esterių, poliesterių, karotenoidų  (provitaminas A) ir  laisvųjų riebiųjų rūgščių. Bičių vaško grupė pasižymi antioksidaciniu ir maitinamuoju poveikiu, naikina senėjimo požymius, saugo nuo uždegimo ir žalingų ultravioletinių spinduliųskatina regeneraciją, padeda išvengti inkštirųspuogų ir kitų odos defektų bei teigiamai veikia odos pH (truputį rūgštinis odos pH  ir vidutinio sotumo riebiosios rūgštys sukuria cheminę odos užkardą, kuri apsaugo nuo infekcijas sukeliančių mikroorganizmų).

Eglių sakų grupė ir jos poveikis

Eglių sakų ekstrakte esančios abietino, neoabietino, dehidroabietino, paliustrino, levopimaro, pimaro ir isopimarino dervinės rūgštys slopina uždegimąsaugo nuo bakterijųmalšina skausmą. Tinka vartoti gydantis sumušimuspatempimus,nudegimus ir kitas traumas.

Natūralaus riebalinio pagrindo grupė ir jos poveikis

Riebalinę kremo bazę sudaro Rytuose ypač vertinamas ir brangus lydytas sviestas (ghee), saulėgrąžų aliejus ir švarūs gyvuliniai riebalai. Riebalinė kremo bazė sukurta taip, kad būtų kiek įmanoma panašesnė į natūralią žmogaus odos terpę. Tokioje riebalinėje struktūroje geriausiai atsiskleidžia visos kremo veikliosios medžiagos.

KAIP PASIRINKTI

Šiuo metu siūlome tris šio kremo variantus, kurių išskirtines savybes pabrėžia ir sustiprina kruopščiai parinkti augalai: tikroji levanda ir pražangialapė mirtenė (labiau žinoma  „tea tree“ vardu, dažnai Lietuvoje vadinama arbatmedžiu). Kremų asortimentą nuolat plėsime, kol patenkinsime visus jūsų poreikius.

„Aura su levanda“

(lot. Lavandula angustifolia – tikroji levanda.) Į šį kremą specialia technologija įterptas tikrųjų levandų eterinis aliejus papildomai pasižymi antiseptinėmis savybėmis, maloniu kvapu, skatina odos apykaitos procesus ir saugo nuo uždegimų. Šiuo kremu galima tepti vabzdžių įkandimo vietas ir kitus odos pažeidimus. „Aura su Levanda“ pabrėžia tokias „Auros“ kremo funkcijas: švelniai ramina ir minkština odą, veikia bakteriocidiškai, aktyvina odos ląstelių atsinaujinimą po traumų, nudegimų ir perdžiūvimo.

„Aura su arbatmedžiu“

(angl. tea tree; lot. Melaleuca alternifolia – pražangialapė mirtenė) Į šį kremą specialia technologija įterptas mirtenių eterinis aliejus pasižymi antimikrobinėmis ir antivirusinėmis savybėmis, taip pat saugo nuo grybelio ir įvairių uždegimų, todėl tinka esant grybeliui, herpesui, pūlinukams, karpoms, sumušimams, spuogams, nudegimams, mėlynėms, nubrozdinimams, žaizdoms, vabzdžių įkandimams.Skatina odos regeneraciją, mažina odos sudirginimą. Pražangialapė mirtenė aktyviai veikia visas tris mikrobų grupes: bakterijas, virusus ir grybelius. Mirtenės preparatai taip pat stiprina gynybines kūno galias – imunitetą ir yra vienas geriausių natūralių antiseptikų, todėl šiuo kremu galima tepti pėdas ir tarpupirščius apsilankius baseine, pirtyje, paplūdimyje.

0 - netinka, * - silpnai tinka, ** - tinka, *** - labiau tinka.

Aura be priedų
Aura Levanda
Aura Mirtenė
Odos sudirginimas
*
***
**
Raumenų sumušimai, patempimai
**
***
***
Sausa oda
***
**
**
Pavargusi oda
**
***
**
Suirzusi oda
***
***
**
Sąnarių skausmas
**
***
***
Skilinėjantys kulnai
**
**
***
Herpes (pūslelinė)
*
**
***
Sloga
*
*
***
Nuo vėjo
***
***
***
Nuo šalčio
***
***
***
Nuo saulės
***
***
***
Nudegimai buityje
***
***
***
Nudegimai saulėje
***
***
***
Rankų odos sveikai išvaizdai bei švelnumui palaikyti
***
***
***
Lūpoms tepti (kasdieniam vartojimui)
**
***
**
Tinkamumas vaikams
***
*
*
Gydomiesiems masažams
**
***
**
Veido odos sveikai išvaizdai palaikyti
**
***
**
Spuoguotai odai
*
**
***
Grybelio pažeistai odai
*
*
***
Hemorojus
***
**
**
Šalčio alergija
***
***
***
"Žąsies oda"
***
***
***
Peršalimas, kosulys
**
**
***
Žaizdos, pragulos
***
***
***
Antiseptikas
**
**
***
Antibakterinis
*
**
***
Priešgrybelinis
0
0
***
Priešvirusinis
0
0
*
Priešuždegiminis
***
***
***
Minkština odą
***
***
***
Nušalusioms rankoms
***
***
***
Nušalusiam veidui
***
***
***
Žaizdoms
***
***
***
Praguloms
***
***
***
Negyjančios opos
***
***
***
Iššutimams
***
***
***
Suskeldėję kulnai
***
***
***
Raumenų sumušimams
***
***
***
Mėlynėms
**
***
***
Pūliuojant dantenoms
***
***
***
Sloguojant
***
***
***
Įtrūkusiai rankų odai
***
***
***
Masažams
***
***
***
Nudegimams
***
***
***
Spuogams
**
**
***
Vabzdžių įgėlimai
**
***
***
Mažina skausmą
**
***
***
Niežėjimas
*
***
***
Odos paraudimas
**
***
**
Odos pleiskanojimas
***
***
***
Votys
**
***
***
Ramina odą
**
***
***

„Auros“ kremus laikyti galite kambario temperatūroje, o jų galiojimo laikas – net treji metai nuo pagaminimo datos.
Pateikta informacija parengta bendradarbiaujant su įvairių medicinos, kosmetologijos ir kitų mokslo sričių specialistais bei remiantis atskirų produkto sudedamųjų dalių moksliniais tyrimais.

Informacija iš: http://www.aurakremas.lt/