Žaliasis molis


Žaliasis molis išoriniam naudojimui
natūralus jauninantis produktas ARGITAL ŽALIASIS MOLIS


Veido kaukėms, kūno kompresams, rankų ir kojų vonelėms.

Smulkus, Saulėje džiovintas.
Molis yra pirmapradė, pagrindinė Žemės paviršiaus sudedamoji dalis, kuri sugėrė iš gamtos gyvenimo Jėgą, Energiją ir Saulės šilumą. Tai labai plastiška žaliava, lengvai transformuojama rankų ir vandens pagalba į įvairias formas. Tai unikalus gamtos paveldas, kuris apsaugo, regeneruoja, stiprina ir suteikia jaunatviškumo. Oda, panaudojus ARGITAL Žaliąjį Sicilijos Molį, tampa minkšta ir lygi, kaip šilkas.

Cheminė sudėtis

Silicio (Si02) 44.44%, Titano (Ti02) 0.78%, Aliuminio (Al203) 13.67%, Geležies (Fe203) 5.00%, Magnio (Mg0) 1.98%, Kalcio (CA0) 14.90%, Natrio (Na20) 0.73%, Kalio (K20) 2.18%, Degios atliekos 21.94%.

Mineralinė analizė

Pagrindiniai mineralai ARGITAL Molyje yra: smektitai, ilitai, chloritai, dolomitai, kalcitai, lauko špatai. Taip pat kaolinas ir kvarcas. Katijoninio keitimo galimybės: 41.6 mekv/100 gr. Tai reiškia geras Molio osmosines savybes. pH: 8.00 lengvai šarminis.

Kaip naudoti? Pagrindinės kaukės receptui reikia:

1 stiklinės Žaliojo Molio,

1 arbatinio šaukštelio Medaus,
1 arbatinio šaukštelio Migdolų aliejaus, arba šalto spaudimo Alyvuogių aliejaus,
0,5 stiklinės natūralaus mineralinio vandens.

Kaip gaminti pagrindinę kaukę?

Medų ištirpiname vandenyje, supilame aliejų ir viską gerai sumaišome. Paskui suberiame Molį ir stipriai maišome iki vientisos masės. Tokiu būdu paruošiama pagrindinė kaukė.

Kaukė normaliai odai

Į pagrindinę kaukę įpilkite pusę arb. šaukštelio Kviečių gemalų aliejaus ir viską sumaišykite. Taip pat galima įlašinti 1-3 lašus Levandų eterinio aliejaus. Laikyti ant odos 10 min.

Kaukė sausai odai

Į pagrindinę kaukę įpilkite 2 šaukštus Dedešvos užpilo, pusę arbat. šaukštelio Erškėtuogių arba Agurklės aliejaus, viską sumaišykite. Galite įlašinti 1-3 lašus Sandalmedžio eterinio aliejaus. Laikyti ant odos 5 min.

Kaukė riebiai odai

Į pagrindinę kaukę įpilkite šaukštą Citrinos arba Greipfrutų (šviežiai išspaustų) sulčių, viską sumaišykite. Taip pat galima įlašinti 1-3 lašus Citrinų eterinio aliejaus. Laikyti ant odos 10 min.

Kaukė kaklui (drėkinanti, suteikianti elastingumo)

Į pagrindinę kaukę įpilkite 2 šaukštus Sojų pieno. Galite įlašinti 1-3 lašus Sandalmedžio eterinio aliejaus. Laikyti ant odos 15 min.

Kaukė krūtinės sričiai (stangrinanti)

Į pagrindinę kaukę įpilkite 2 šaukštus šalavijų lapų užpilo, viską išmaišykite. Galite įlašinti 1-3 lašus Rožių arba Ylang-Ylang eterinio aliejaus. Laikykite ant odos 10-20 min.

Kaukė sėdmenų sričiai (stangrinanti)

Į pagrindinę kaukę įpilkite 2 šaukštus Svarainių arba žaliųjų Obuolių sulčių, 1 arb. šaukštelį Vynuogių kauliukų aliejaus, viską išmaišykite. Galite įlašinti 1-3 lašus Rozmarinų eterinių aliejų. Laikykite ant odos 10-20 min.

Kaukė pilvo sričiai (mažinanti pūtimą)

Į pagrindinę kaukę įpilkite 2 šaukštus Ricinos aliejaus, viska sumaišykite. Galite įlašinti 1-3 lašus Anyžių arba Pankolio eterinių aliejų. Laikykite ant odos 10-20 min.

Kaukė nuo strijų

Į pagrindinę kaukę įpilkite 2 šaukštus Morkų sulčių, 1 arb. šaukštelį Vynuogių kauliukų aliejaus, 1 arb. šaukštelį Avokadų aliejaus, viską išmaišykite. Galite įlašinti 1-3 lašus Melisos eterinio aliejaus. Laikykite ant odos 10-20 min.

Kaukė celiulitui

Į pagrindinę kaukę įpilkite 1 arb. šaukštelį Saldžiųjų Apelsinų eterinio aliejaus, viską išmaišykite. Laikykite ant odos 10-20 min.

Kaukė nugarai (atpalaiduojanti)

Į pagrindinę kaukę įpilkite 2 šaukštus Kalninės Arnikos lapų ir žiedų užpilo, viską išmaišykite. Galima įlašinti 1-3 lašus Cinamono arba čiobrelių eterinių aliejų.

Kaukė plaukams (purinanti, stiprinanti)

Į pagrindinę kaukę įpilkite 4 šaukštus Asiūklio žolės užpilo (ši kaukė turi būti pakankamai skysta, kad ją būtų galima lengvai užtepti ant plaukų ir galvos odos), viską išmaišykite. Galima įlašinti 1-3 lašus Ylang-Ylang eterinio aliejaus. Kaukę užtepkite ant sudrėkintų plaukų, įtrinkite į galvos odą ir uždenkite kepuraite. Po 10 min. išplaukite galvą su šampūnu.

Detoksikuojanti – liekninanti vonia

Į šilto vandens vonią įberkite 3-4 saujas Molio. (Poveikis bus daug stipresnis, jei kartu naudosite Kipariso ir Kadagio eterinius aliejus). Šiltame vandenyje Molis greitai ir lengvai ištirpsta. Besimaudydami, jūs be jokių papildomų pastangų, patirsite kaip veikia Molis: oda taps minkšta ir švelni. Po procedūros nebūtinas dušas, nes Molis nepalieka nešvarumų pėdsakų ant odos. Jis neužkemša vamzdynų, o vonią lengvai išplausite vandens srove.
Informacinis šaltinis: www.zalia-zalia.lt


Gasulo molis, ekologiškas


Gasulo molis, ekologiškas



Ghassoul, rhassoul – taip vadinamas nuostabusis Maroko molis iš Atlaso kalnų. Arabiškai ghassala (tariama rasala) reiškia tiesiog “prausti”.
Gasulas šimtus metų naudojamas Maroke ir Tunise. Čia jis yra būtina hamamų, tradicinių garinių pirčių su šiltu akmeniniu stalu, procedūrų dalis. Gasulas tradiciškai parduodamas nemaltas, gabalais, o jo paruošimo receptus motinos perduoda dukterims iš kartos į kartą. Paprastai gasulas maišomas su apelsinmedžių žiedų arba rožių vandeniu, kartais pridedama ir eterinių aliejų dėl jų svaiginančio ir raminančio aromato. Tos aromatinės substancijos padeda sustiprinti odą drėkinančių procedūrų savybes. Kartu su henna ir pienu, gasulas yra tradicinė marokiečių vestuvių dovana ir apeigų dalis. Nėščios marokietės geria gasulą nuo padidėjusio skrandžio rūgštingumo. Plačiau apie gasulą ir kitas molio rūšis, jų savybes, spalvas- straipsnyje"Apie molį ir unikalųjį gasulą". 


Gasulo naudojimas
Gasulas labiausiai rekomenduojamas:
  • Kaip jautrios odos prausiklis – gasulo pasta iš molio vandens ir aliejaus nešvarumus nuplauna švelniai, neputodamas ir nepažeisdamas odos; naudojant gasulą, atsistato normali hidrolipidinės odos plėvelės gamyba
  • Idealiai tinkamas mišriai odai;
  • Nepakeičiamas riebios, o ypač - spuoguotos odos priežiūrai
Gasulas naudojamas pastos pavidalu. Pasta gaminama maždaug tokiomis proporcijomis: 1 dalis gasulo (g) : 1.8-2 dalys hidrolato ir/ar geriamo vandens (ml) : 0.1 dalis nerafinuoto aliejaus (ml)
Kuo oda sausesnė ir jautresnė, tuo skystesnė ir riebesnė gasulo pasta turi būti naudojama.
Plaukų trinkimui:
  • Veikia kaip natūralus šampūnas, kuris nuplauna nešvarumus ir riebalų perteklių nuo galvos odos ir plaukų, nepažeisdamas nei plaukų folikulų nei plaukų paviršiaus – keratino, kartu subalansuojama plaukų riebalų liaukų veikla. Gasulas plaukus palieka žvilgančius ir purius.
  • Tokį „šampūną“ labai paprasta pasiruošti namuose: sumaišykite gasulą su šiltu vandeniu iki skysto jogurto konsistencijos; užtepkite šios pastos ant plaukų pradedant nuo šaknų iki galiukų; palikite kelioms minutems; labai gerai išskalaukite plaukus vandeniu
Veido odos priežiūrai:
  • Naudojamas kaip veido odos prausiklis – gasulo pasta švelniai ištrinti šlapią veido odą sukamaisiais judesiais, nuplauti vandeniu;
  • Šveičiamąsias gasulo savybes sustiprinti galima pridėjus levandų ar kitų džiovintų žolių, kokosų drožlių ar kevalų miltelių, maltos kavos, grūstos mastikos, frankincenso ar miros dervos; cukraus.
  • Kaip valomoji veido odos kaukė – gasulą sumaišyti su vandeniu, dar geriau – su hidrolatu iki skystos pastos konsistencijos; pastą užtepti storu sluoksniu ant veido ir palikti max.10min., nelaukti kol sudžius; nuplauti vandeniu.
  • Gasulas sugeria riebalų perteklių, veido nešvarumus, ir ypač gerai ištraukia nešvarumus iš porų.
  • Pastaba: sausai ir/ar jautriai odai pastą ruoškite skystesnę ir būtinai įmaišykite šlakelį nerafinuoto aliejaus, pvz. argano (100ml pastos - 0,5 arb.š.)
  • Kuo oda sausesnė ir jautresnė, tuo skystesnė ir riebesnė gasulo pasta turi būti naudojama.
Kūno priežiūrai:
  • Prausimuisi sumaišykite gasulą su šiltu vandeniu iki skysto jogurto konsistencijos; ištepkite storu sluoksniu visą kūną; po kelių minučių nuplaukite vandeniu.
  • Kaip šveitiklis – nušveičia odą ir padeda pasišalinti toksinams ir šlakams; šveičiamąsias savybes sustiprinti galima pridėjus levandų ar kitų džiovintų žolių, kokosų drožlių ar kevalų miltelių, maltos kavos, grūstos mastikos, frankincenso, miros dervos; cukraus, druskos.
  • Gasulas nuplauna visus nešvarumus, pašalina negyvas ląsteles; oda lieka minkšta, švelni it aksomas;
  • Naudojamas kaukėms, kompresams, įvyniojimams talasoterapijos ir SPA c entruose.

Gasulas džiovinamas sauleje, nesterilizuojamas. Malamas į miltelius (mikronizuojamas iki 150mikronų).

Informacijos šaltinis: www.kvapunamai.lt

Baltasis molis

Baltasis molis jautriai odai


Šis molis veikia švelniai, gaivina ir ramina odą, todėl jis puikiai tinka žmonėms, kurių oda yra sausa ir jautri. Švelniai sutraukia poras, greitina žaizdelių gijimą bei šalina uždegiminį procesą. Kaip ir kiekvienas kosmetinis molis, lygina odą bei gerina odos kraujo apytaką. Gali būti naudojamas ir esant išsiplėtusiems kapiliarams. Kosmetinė veido kaukė su baltuoju moliu valo odą, aprūpina odos ląsteles deguonimi. Prisotina odą mikroelementais, suteikia jai elastingumo. Baltasis molis, priešingai nei daugelis kitų molių, nepašalina iš odos riebalų, todėl labai tinka sausą odą turintiems žmonėms. Baltąjį molį galima naudoti kaip švelnų odos šveitiklį, kuris išlygina smulkias raukšleles, tonizuoja, švelniai balina ir atgaivina veido odą. Plaukų kaukė maitina galvos odą, stimuliuoja plaukų augimą, stabdo pleiskanų atsiradimą. Šilti baltojo molio kompresai pašalina nuovargį, veikia raminančiai. Reguliariai naudodami baltąjį molį veido ir kūno odai suteiksite sveiką išvaizdą.
Infomacijos šaltinis: www.aromanatural.lt