Peršalimui ir gripui -->

      Šiandien noriu pasidalinti receptu skirtu būtent tokiam permainingam orui, kuris būdingas mums šiuo metu. Labai dažnai tokiu metu tenka save apsaugoti nuo peršalimo ligų ir gripo.
      Mes šeimoje peršalimui ir gripui naudojame homeopatinių (homotoksikologija skiriasi nuo homeopatijos, bet tuos skirtumus lesiu jums susirasti patiems – atsiras daugiau žinių ir patyrimo) priemonių kompleksus kombinuodami su fitologinėmis priemonėmis ir vitaminais.

Gripas:
Gripp-heel 1tab. 3k. dienoje, prieš maistą, po liežuviu
Traumel  1tab. 3k. dienoje, prieš maistą, po liežuviu
Engystol 1tab. 3k. dienoje, prieš maistą, po liežuviu
Cinkas 50mg per dieną (padalinus į dvi dalis: ryte ir vakare), po maisto. Jei naudosite cinko gliukonatą nekapsuliuota forma, prisiminkite jog nuo jo gali pykinti, todėl geriau naudoti kapsulėmis, arba tabletę išgerti po maisto. Cinko pikolinatas ir cinko citratas tokių problemų nesukelia. Kita vertus įdomus faktas – nėščiosioms naudojančioms cinko gliukonato tabletes rytiniai pykinimai būna žymiai retesni.
Vitaminas C – 3 gramai per dieną. Na apie tokią vitamino C dozę yra keletas nuomonių, Linus Polingas, laikytas Chemijos ir biochemijos Einšteinu, vienintelis iš dviejų žmonių gavusių Nobelio premijas iš skirtingų sričių (antroji Mari Kiuri) rekomenduodavo sergant naudoti nuo 3 iki 10g vitamino C. Jo kritikai sakė jog nuo to gali susidaryti inkstų akmenys. Mes šeimoje pasidomėjome –  Linus Poling kritikai mirė dešimčia metų anksčiau nei pats Polingas, taigi ilgai nesigilinę mes taip pat naudojame dideles dozes vitamino C, na pas gydytojus dar neteko lankytis ir gerti alopatinių vaistų, tai tikėtina jog sprendimas buvo tinkamas.
Šalia šitų priemonių mes naudojame propolio ekstraktą po 30 lašų per dieną į 29 Jadvygos arbatą ir Dabur Chyawanprash po 1a.š 3k dienoje. Dabur mes renkamės dėl unikalios dashamul formulės ir dėl to jog gatvėje paklausus indų kuris jų manymu chyawanprash yra geriausias – didžioji dauguma atsako jog Dabur.
Jei kankina kosulys, kol kas dar neteko naudoti ko nors efektyviau nei šliaužiančiosios tramažolės žolė (raschodnikas liaud.). Mes naudojame ją po 1 a.š. 3k. dienoje užplikydami 200ml vandens. Tačiau nenaudojame ilgiau nei septynias dienas. Kartu mes naudojame saldymedžio šaknies sirupą (1a.š. per dieną). Tik saldymedį naudokite atsargiai – vis dėlto jis kopijuoja kortikosteroidų poveikį, taigi jei jūs nepažystate savo organizmo galite ne tik kad nepadėti, bet ir pakenkti. O mums toks receptas labai tinka – liga pasitraukia per tris dienas, vaikai jei suserga – pasveiksta maždaug per dieną. Na jei nesuspėjame greitai užkirsti kelio – tai sveikimas trunka septynias dienas.

     Tik dar reikėtų prisiminti jog homeopatinės ir fitoterapinės priemonės vaikams dalinamos per puse (nuo 1 iki 7 metų), o vitaminus mes duodame tik kompleksinius, pvz mums šeimoje patinka Child Life vitaminai dėl patikimos sudėties.
Taigi, tikiuosi jog mūsų šeimos patirtis kam nors pasitarnaus :)