Spygliuočių eliksyras (chlorofilas)


Chlorofilas – sveikatos šaltinis

Akivaizdi nauda

  Daugelio vadinamas sveikatos šaltiniu skystas chlorofilas šalina iš organizmo šlakus, toksinus, sunkiuosius metalus, pasižymi įvairiomis gydomosiomis savybėmis. Tačiau jis bene labiausiai vertinamas kaip stiprinanti imuninę sistemą priemonė.
  Ne vienas, išbandęs chlorofilą, įsitikino jo gydomosiomis savybėmis. Vos per kelias savaites pagerėjo savijauta, niūrią nuotaiką pakeitė šypsena, nes atsirado daugiau energijos, išnyko negalavimai.
  Iš eglės spyglių išgaunamas žalios spalvos augalinis pigmentas – galbūt viena iš geriausių kraujo valymo ir jo stiprinimo priemonių. Mokslininkų teigimu, žmogaus kraujotakos sistema, praturtinta chlorofilu, veikia daug efektyviau – geriau šalina šlakus, vaistų likučius, medžiagų apykaitos atliekas. Todėl nenuostabu, kad vartojant chlorofilą stiprėja ir imuninė sistema.
  Pastebėta, kad chlorofilas padeda iš organizmo išvalyti radioaktyviąsias medžiagas ir tokius toksinus kaip sunkieji metalai, arsenas.

Užplūdo energija

  Pasak liaudies mediciną praktikuojančios panevėžietės Dalios, apie labai reikalingas ir naudingas žmogaus organizmui chlorofilo savybes žinojo jau antikos laikų graikai – jie perdirbdavo žalius augalų lapus ir gauta substancija gydydavo žaizdas, sumušimus, įdrėskimus.
  „Jau tada chlorofilas buvo vartojamas kaip priemonė, palengvinanti kvėpavimą, naikinanti blogą kūno kvapą, taip pat esant virškinimo sutrikimams, sergant anemija (mažakraujyste) – mat ši medžiaga stimuliuoja kraujo kūnelių gamybą“, – paaiškino liaudies medicinos žinovė.
  Kadangi ji pati vartoja skystą chlorofilą, gali objektyviai įvertinti poveikį.Panevėžietė teigė jau po kelių savaičių pastebėjusi, kad pagerėjo miegas, ji tapo darbingesnė. Nuovargį pakeitė energijos antplūdis. Dalia perskaitė keliolika mokslinių straipsnį apie chlorofilą ir teigia, kad jis ne tik išvalo iš organizmo kancerogenines (jos skatina vėžinių auglių vystymąsi) ir mutagenines medžiagas, bet ir saugo DNR nuo pakitimų, stimuliuoja kraujo gamybą.
  „Vartojamas išoriškai chlorofilo tirpalas dezinfekuoja, valo ir gydo žaizdas, neleidžia bakterijoms, kurioms reikalingas deguonis, daugintis, yra labai veiksmingas gydant atviras žaizdas, pavyzdžiui, tokias kaip trofinės opos, – savo žiniomis mielai dalijosi pašnekovė. – Chlorofilas taip pat stiprina imuninę sistemą, suteikia energijos, atnaujina raudonuosius kraujo kūnelius, padidina hemoglobino kiekį kraujyje, todėl rekomenduojamas žmonėms, sergantiems mažakraujyste.“

Nugalėjo rėmenį

  Nėštumo metu padidėjęs skrandžio rūgščių rūgštingumas itin vargino jauną mamą Dianą. Paskutiniais nėštumo mėnesiais ji bijojo į burną įsidėti ir kąsnelį, nes pastebėjo, kad pavalgius pradeda kankinti nemalonūs pojūčiai. Moteris pradėjo internete ieškoti patarimų, kaip galima būtų palengvinti savijautą.
  „Tada netikėtai išvydau puslapį, kuriame buvo aprašytos chlorofilo savybės. Iš pradžių kiek nustebau. Maniau, kad chlorofilas – nuodingas chloras, todėl nesupratau, kodėl jį rekomenduoja gerti ir kaip jis gali turėti vertingų organizmui savybių. Tačiau geriau įsiskaičiusi pamačiau, kad chlorofilas rekomenduojamas skrandžio ir žarnyno veiklai gerinti. Jis atkuria skrandžio rūgščių pusiausvyrą, kai ėda rėmuo“, – pasakojo panevėžietė. Diana prisipažino bijojusi gerti jai nežinomo preparato, tačiau pasikonsultavusi su ja nėštumo metu prižiūrinčia gydytoja ryžosi išbandyti.
   „Iš tiesų gal po kokios savaitės pajutau, kad rėmuo ėda kur kas rečiau. Šį preparatą gėriau ir pagimdžiusi, nes norėjau, kad greičiau sustiprėtų organizmas. Pradėjusi domėtis, išsiaiškinau, kad nemažai chlorofilo yra žalialapėse daržovėse, dumbliuose, kviečių ir miežių želmenyse. Tačiau augindama mažylį neturiu laiko ir galimybių gamintis sau daržovių patiekalus ar spausti želmenų sulčių, todėl man geriausia vartoti skystą chlorofilą. Tai ne tik paprasčiau, bet ir išbadyta“, – šypsodamasi pasakojo jauna mama.Moteris sakė, kad ji gryno preparato po 30–50 ml vartoja rytais kaip energinį gėrimą.

Chlorofilo preparatą galima gerti gryną arba praskiestą vandeniu.

Vitaminų kompleksas

   Chlorofilo preparatas turi daugybę biologiškai aktyvių mineralinių medžiagų, tokių kaip geležies, magnio, mangano, kalcio, kalio, natrio, cinko, vario, nikelio, kobalto bei kitų, taip pat vitamino K, beta karoteno, poliprenolio, kitų organizmui reikalingų medžiagų.
   Skystas chlorofilas ypač rekomenduotinas nėščioms ir maitinančioms moterims, seniems ir nusilpusiems žmonėms, sergantiesiems onkologinėmis ligomis, anemija, gaunantiesiems spindulinį ar chemoterapinį gydymą, gyvenantiesiems arba dirbantiesiems didesnės radiacijos ar užterštumo zonose, miestuose, visą dieną būnantiesiems uždarose patalpose, mažai gaunantiesiems saulės šviesos. Jis padeda organizmui sustiprėti po didelių fizinių krūvių, stiprina širdį ir kraujagysles, reguliuoja kraujospūdį. Chlorofilas skatina greitesnį ląstelių augimą ir stiprina jų sieneles. Be to, tai – puiki priemonė ir kraujuojančioms, silpnoms dantenoms.
   Chlorofilą tinka vartoti ir kaip priemonę esant kvėpavimo susirgimams – bronchitui, astmai, anginai, tonzilitui, peršalimui, sergant ginekologinėmis ligomis, po spinduliavimo ir chemoterapijos procedūrų, auglių susidarymo profilaktikai.
   Tai veiksmingas vaistas ir sergant sąnarių, skydliaukės ligomis, akmenlige, inkstų nepakankamumu.
   Išoriškai preparatą galima vartoti ne tik žaizdoms valyti ir gydyti, bet ir esant nudegimams, praguloms, sumušimams, uždegimams ir slogai, patartina juo skalauti nosį ir gerklę.
   Šis produktas puikiai reguliuoja skysčių pašalinimą iš organizmo. Jeigu jis geriamas iš ryto, dar nevalgius, organizmas atsikrato susikaupusių per naktį skysčių ir šlapimo rūgšties.

Žaliasis augalų kraujas

   Ar kada nors kilo mintis, kodėl augalai žalios spalvos? Ogi, dėl juose esančio chlorofilo, žalios spalvos augalinio pigmento, kuris kaupia augaluose saulės energiją ir dalyvauja fotosintezėje. Dėl unikalios savybės sugerti saulės energiją chlorofilas dar vadinamas „skysta saule“.
   Cheminiu požiūriu chlorofilas labai panašus į hemoglobiną. Funkcinės chlorofilo savybės tokios pat kaip kraujo funkcijos žmogaus organizme: jis augalams reikalingas kaip žmogui kraujas. Tad ir pradėtas vadinti žaliuoju augalų krauju. Kaip hemoglobinas nudažo kraują raudonai, lygiai taip chlorofilas augalų lapus nudažo žaliai.
   1915 metais Dr. Richardas Vilštateris gavo Nobelio premiją už atrastą chlorofilo cheminę struktūrą. Po penkiolikos metų, 1930 metais, Dr. Hansas Fišeris gavo Nobelio premiją už atrastą cheminę hemoglobino struktūrą. Savo nuostabai jis nustatė, kad hemoglobino formulė beveik identiška chlorofilo formulei. Skirtumas tik toks, kad chlorofilo baltyminė struktūra formuojasi apie magnio molekulę, o hemoglobino – apie geležies.
   Pirmieji chlorofilo mokslinių tyrinėjimų duomenys buvo paskelbti 1940 metais JAV medicininiame leidinyje „Amerikos chirurgijos žurnalas“, Nr.49. Čia buvo pateikti faktai, kad chlorofilas greitina audinių regeneracinius procesus. Bet, deja, tas metas buvo žavėjimosi antibiotikais metas, ir, nei gydytojai, nei farmacinės kompanijos nesusidomėjo tais tyrimais.
   Bet reikia atiduoti deramą pagarbą Mičigano valstijos (JAV) stomatologams, kurie du dešimtmečius tyrinėjo chlorofilo poveikį burnos ertmės mikroekologijai. Dr. Robertas Nara sukūrė programą dantų karieso profilaktikai, naudojant dantų pastą su chlorofilu. Mokslininkas teisingai manė, jog chlorofilas, dalyvaudamas fotosintezėje, prisideda prie deguonies gamybos. O juk būtent deguonis yra stipriausias antibakterinis agentas. Tai ir buvo dar kartą sėkmingai įrodyta chlorofilo dėka sudorojus kariesą sukeliančias bakterijas.
   Vėlesniais metais mokslininkai toliau tyrė chlorofilo savybes ir panaudojimo galimybes. 1950 metų kovo mėn. Hovardas Veskotas padarė mokslinį pranešimą, kad reguliariai vartojant chlorofilą pranyksta nemalonus burnos bei odos kvapas. Jis atliko klinikinius tyrimus ir nustatė, jog norint pasiekti gerų rezultatų užtenka kartą per dieną (geriausia – iš ryto) išgerti 100ml chlorofilo. Chlorofilas dezodoruoja kvėpavimą ir burnos ertmę po svogūnų, česnakų ar po rūkymo.
   1976 metais Izraelio mokslininkai atliko sėkmingus bandymus su pelėmis, tirdami ir gydydami ūminį pankreatitą. O šiek tiek anksčiau Japonijos mokslininkai įrodė chlorofilo efektyvumą gydant infekcinius susirgimus. Labai įdomūs tyrimų rezultatai gauti 1979 metais Techase, JAV. Čia pelėms, susargdintoms storosios žarnos vėžiu, į maistą buvo dedama chlorofilo ekstrakto, ir auglys nesivystė! Tai dar kartą patvirtino tą faktą, kad žalumynų vartojimas užkerta kelią vėžiniams susirgimams, ir, pirmiausia, storojo žarnyno vėžiniams susirgimams.
   Per ilgus tyrimų metus mokslininkai nustatė, jog chlorofilas stimuliuoja įvairius organus ir sistemas: širdies-kraujagyslių, kvėpavimo, skrandžio-žarnyno, inkstus ir kt. Be to, suaktyvinama kraujo gamyba. Ir, aišku, labai svarbus antibakterinis chlorofilo poveikis, nesvarbu, ar kalba eina apie paprastą peršalimą, ar ūminį sinusitą, ar chronišką uždegimą.
   Chlorofilas valo organizmą nuo kancerogeninių ir mutageninių medžiagų, saugo DNR nuo pakitimų, stimuliuoja kraujo gamybą. Naudojant išoriškai, chlorofilo tirpalas dezinfekuoja, valo ir gydo žaizdas,mažina anaerobinių bakterijų augimą, yra labai veiksmingas gydant atviras žaizdas, tame tarpe trofines opas.
   Chlorofilas stiprina imuninę sistemą, suteikia energijos, atnaujina raudonuosius kraujo kūnelius, padidina hemoglobino kiekį kraujyje, todėl rekomenduojamas žmonėms, sergantiems anemija (mažakraujyste), moterims nėštumo metu ir atsistatant organizmui po gimdymo, taip patmaitinančioms motinoms. Chlorofilą patariama vartoti rūkantiems: burnos kvapui pagerinti ir kaip antioksidantą.
    Chlorofilas rekomenduojamas skrandžio-žarnyno veiklai gerinti. Kadangi chlorofilas turi daug deguonies, sėkmingai neutralizuoja anaerobinesbakterijas, pašalina nemalonų burnos kvapą. Atstato skrandžio rūgščių pusiausvyrą, kai "ėda" rėmuo. Jis padeda organizmui atsistatyti po didelių fizinių krūvių, stiprina širdį ir kraujagysles, reguliuoja kraujospūdį.
   Chlorofilas skatina greitesnį ląstelių augimą ir stiprina jų sieneles. Chlorofilas – pakankamai stiprus antiseptikas, galintis užmušti mikrobus, esančius po sveikais audiniais. Jis taip pat stiprina ląstelių atsparumą ir stabdo bakterijų dauginimąsi. Puikiai tinka kraujuojančioms ir silpnoms dantenoms. Energizuoja ir nuima nuovargį. Gerina miego kokybę.
   Žmogaus kraujotakos sistema, praturtinta chlorofilu, veikia daug efektyviau: geriau pašalinami šlakai ir medžiagų apykaitos atliekos. Pastebėta, kad chlorofilas padeda apsivalyti organizmui nuo radioaktyvių medžiagų ir tokių toksinų, kaip sunkieji metalai ir arsenas. Specialistai chlorofilą vadina "pačia geriausia kraujo valymo ir atstatymo priemone". Jis valo kraują nuo sunkiųjų metalų, vaistų likučių ir kitų toksinių medžiagų.
   Chlorofilas puikiai reguliuoja skysčių pašalinimo iš organizmo funkcijas. Jeigu jis geriamas iš ryto, dar nevalgius, atpalaiduoja inkstus ir šlapimo pūslę nuo susikaupusių per naktį skysčių ir šlapimo rūgšties.
   Chlorofilas visiškai nepavojingas ir naudojamas tiek į vidų, tiek išoriškai.

Vidiniai chlorofilas naudojamas: šalinti iš organizmo vaistinių preparatų likučius, toksinus, neutralizuoti kancerogenus; siekiant sustabdyti bakterijų ir grybelių dauginimąsi žarnyne; sveikos žarnyno mikrofloros palaikymui; norint panaikinti blogą kvapą iš burnos ir blogą kūno kvapą; esant kvėpavimo susirgimams (bronchitui, astmai, anginai, tonzilitui, peršalimui); esant žaizdoms, opoms organizme; esant kasos, skrandžio, kepenų bei tulžies sutrikimams; sergant mažakraujyste; kraujodaros sistemos palaikymui ir stimuliavimui; esant ginekologiniams susirgimams; sergant onkologinėmis ligomis, po spinduliavimo ir chemoterapijos; auglių susidarymo profilaktikai; aterosklerozės ir psoriazės profilaktikai; sergant sąnarių ligomis; sergant skydliaukės ligomis; sergant akmenlige, inkstų nepakankamumu; kraujospūdžio reguliavimui; nervingumo ir nuovargio mažinimui; bendro organizmo atsparumo didinimui; organizmo imuninės sistemos stimuliavimui; pagirių sindromo pašalinimui; rūkymo pasekmių mažinimui.
  Išoriškai chlorofilas naudojamas: žaizdų valymui ir gydymui; nudegimų gydymui; pragulų gydymui; sumušimų gydymui; uždegimų gydymui; nosies ir gerklės skalavimui, esant uždegimams ir slogai; toksinų neutralizavimui; sergant ginekologinėmis ligomis; sergant odos ligomis; esant kariesui ir dantenų uždegimui; ląstelių ir audinių greitai regeneracijai.
   Chlorofilas ypač rekomenduotinas nėščioms ir maitinančioms moterims, seniems ir nusilpusiems žmonėms, žmonėms sergantiems onkologinėmis ligomis, anemija, gaunantiems spindulinį ar chemoterapinį gydymą, gyvenantiems arba dirbantiems padidintos radiacijos ar užterštumo zonose, miestuose, visą dieną dirbantiems uždarose patalpose, mažai gaunantiems saulės šviesos.
  Kad chlorofilas labai reikalingas ir naudingas žmogaus organizmui žinojo jau Antikos graikai: jie perdirbdavo žalius augalų lapus ir gautą substanciją naudodavo žaizdų, sumušimų, įdrėskimų gydymui. Tradiciškai chlorofilas buvo naudojamas kaip priemonė, gaivinanti kvėpavimą, naikinanti blogą kūno kvapą, taip pat esant virškinimo problemoms, anemijos atveju – kaip priemonė, stimuliuojanti kraujo kūnelių gamybą.
   Ypač daug chlorofilo yra žalialapėse daržovėse, dumbliuose chlorela ir spirulina, kviečių ir miežių želmenyse. Bet tiems, kurie neturi laiko ir galimybių gamintis sau daržovių patiekalus ar spausti sultis iš želmenų, geriausia vartoti skystą chlorofilą. Tai žymiai paprasčiau

   Skystas chlorofilas išgaunamas iš liucernos, eglių spyglių, dumblių, javų želmenų.

   Į vidų vartoti rytais kaip energetinį gėrimą po 30-50 ml gryno, arba praskiedus vandeniu. Esant dideliems krūviams – po 100 ml gryno, arba su vandeniu.
   Sergant rekomenduojama skystą chlorofilą gerti po 50-100 ml du – tris kartus per parą. Kad būtų pasiektas reikiamas efektas, dozės turi būti didelės. Gerti 20 min. prieš valgį arba valgio metu, jei rūgščių pusiausvyra sutrikusi.
  Profilaktikai (kaip maisto papildą) užtenka vartoti 2 kartus per dieną po 1 arbatinį šaukštelį, ištirpintą stiklinėje vandens.
   Skystą chlorofilą galima vartoti kūdikiams ir vaikams, tik dozės jiems visai kitos: nuo ¼ arbatinio šaukštelio iki 1 arbatinio šaukštelio (priklausomai nuo amžiaus).
   Išoriškai vartoti žaizdoms plauti bei bakterijoms naikinti, gerklės ir nosies skalavimui, sėdimosioms vonelėms, makšties praplovimams, kompresams, aplikacijoms. 

Informacijos šaltinis: www.chlorofilas.lt

Chlorofilas

   Chlorofilas – žalios spalvos augalinis pigmentas, kuris lapus nudažo žaliai. Jis kaupia augaluose saulės energiją ir dalyvauja fotosintezėje. Jis augalams reikalingas taip pat, kaip žmogui kraujas. Cheminiu požiūriu chlorofilas labai panašus į hemoglobiną. Skirtumas tik toks, kad chlorofilo sudėtyje yra magnis, o hemoglobino – geležis. Nepaisant to, augalai pakeičia geležį tokia forma, kurią puikiai įsisavina žmogaus organizmas.Žmogaus kraujotakos sistema, praturtinta chlorofilu, veikia daug efektyviau: geriau pašalinami šlakai ir medžiagų apykaitos atliekos. Pastebėta, kad chlorofilas padeda apsivalyti organizmui nuo radioaktyvių medžiagų ir tokių toksinų, kaip sunkieji metalai bei arsenas. Specialistai chlorofilą vadina "pačia geriausia kraujo valymo ir atstatymo priemone". Jis valo kraują nuo sunkiųjų metalų, vaistų likučių ir kitų toksinių medžiagų.
  Kad chlorofilas labai reikalingas ir naudingas žmogaus organizmui žinojo jau Antikos graikai: jie perdirbdavo žalius augalų lapus ir gautą substancijąnaudodavo žaizdų, sumušimų, įdrėskimų gydymui. Tradiciškai chlorofilas buvo naudojamas kaip priemonė, gaivinanti kvėpavimą, naikinanti blogą kūno kvapą, taip pat esant virškinimo problemoms, anemijos atveju – kaip priemonė, stimuliuojanti kraujo kūnelių gamybą.
   Funkcinės chlorofilo savybės labai panašios į kraujo funkcijas žmogaus organizme. Du mokslininkai, XXa. atlikę tyrimus šioje srityje, gavo Nobelio premiją: 1915 m. Ričardas Vilstateris už cheminę chlorofilo formulę, 1930 m. Hansas Fišeris už cheminę hemoglobino formulę.

Šiuolaikiniai tyrimai rodo, kad:

   Chlorofilas valo organizmą nuo kancerogeninių ir mutageninių medžiagų, saugo DNR nuo pakitimų, stimuliuoja kraujo gamybą. Naudojant išoriškai, chlorofilo tirpalas dezinfekuoja, valo ir gydo žaizdas, mažina anaerobinių bakterijų augimą, yra labai veiksmingas gydant atviras žaizdas, tame tarpe trofines opas.
   Chlorofilas stiprina imuninę sistemą, suteikia energijos, atnaujina raudonuosius kraujo kūnelius, padidina hemoglobino kiekį kraujyje, todėl rekomenduojamas žmonėms, sergantiems anemija (mažakraujyste), moterims nėštumo metu ir atsistatant organizmui po gimdymo. Chlorofilą pa-tariama vartoti rūkantiems: burnos kvapui pagerinti ir kaip antioksidantą.
   Chlorofilas rekomenduojamas skrandžio-žarnyno veiklai gerinti. Kadangi chlorofilas turi daug deguonies, sėkmingai neutralizuoja anaerobinesbakterijas, pašalina nemalonų burnos kvapą. Atstato skrandžio rūgščių pusiausvyrą, kai "ėda" rėmuo. Jis padeda organizmui atsistatyti po didelių fizinių krūvių, stiprina širdį ir kraujagysles, reguliuoja kraujospūdį.
   Chlorofilas skatina greitesnį ląstelių augimą ir stiprina jų sieneles. Chlorofilas – pakankamai stiprus antiseptikas, galintis užmušti mikrobus, esančius po sveikais audiniais. Jis taip pat stiprina ląstelių atsparumą ir stabdo bakterijų dauginimąsi. Puikiai tinka kraujuojančioms ir silpnoms dantenoms. Energizuoja ir nuima nuovargį. Gerina miego kokybę.
   Ypač daug chlorofilo yra žalialapėse daržovėse, dumbliuose chlorela ir spirulina, kviečių ir miežių želmenyse. Bet tiems, kurie neturi laiko ir galimybių gamintis sau daržovių patiekalus ar spausti sultis iš želmenų, geriausia vartoti skystą chlorofilą. Tai žymiai paprasčiau.

Skystas chlorofilas vartojamas ir vidiniai, ir išoriškai.


Vidiniai chlorofilas naudojamas:

٭ Šalinti iš organizmo vaistinių preparatų likučius, toksinus, neutralizuoti kancerogenus;
٭ Siekiant sustabdyti bakterijų ir grybelių dauginimąsi žarnyne;
٭ Sveikos žarnyno mikrofloros palaikymui;
٭ Norint panaikinti blogą kvapą iš burnos ir blogą kūno kvapą;
٭ Esant kvėpavimo susirgimams (bronchitui, astmai, anginai, tonzilitui, peršalimui);
٭ Esant žaizdoms, opoms organizme;
٭ Esant kasos, skrandžio, kepenų bei tulžies sutrikimams;
٭ Sergant mažakraujyste;
٭ Kraujodaros sistemos palaikymui ir stimuliavimui;
٭ Esant ginekologiniams susirgimams;
٭ Sergant onkologinėmis ligomis, po spinduliavimo ir chemoterapijos;
٭ Auglių susidarymo profilaktikai;
٭ Aterosklerozės ir psoriazės profilaktikai;
٭ Sergant sąnarių ligomis;
٭ Sergant skydliaukės ligomis;
٭ Sergant akmenlige, inkstų nepakankamumu;
٭ Kraujospūdžio reguliavimui;
٭ Nervingumo ir nuovargio mažinimui;
٭ Bendro organizmo atsparumo didinimui;
٭ Organizmo imuninės sistemos stimuliavimui;
٭ Pagirių sindromo pašalinimui; 
٭ Rūkymo pasekmių mažinimui.

Išoriškai chlorofilas naudojamas:

٭ Žaizdų valymui ir gydymui;
٭ Nudegimų gydymui; 
٭ Pragulų gydymui; 
٭ Sumušimų gydymui; 
٭Uždegimų gydymui; 
٭ Nosies ir gerklės skalavimui, esant uždegimams ir slogai; 
٭ Toksinų Staphylococcus aureus ir Clostridium pertringeusneutralizavimui; 
٭ Sergant ginekologinėmis ligomis;
٭ Sergant odos ligomis; 
٭ Esant kariesui ir dantenų uždegimui; 
٭ Ląstelių ir audinių greitai regeneracijai.

   Skysto chlorofilo sudėtyje yra daugybė biologiškai aktyvių mineralinių medžiagų (geležies, magnio, mangano, kalcio, kalio, natrio, cinko, vario, nikelio, kobalto ir kt.), vitamino K, beta karotino, poliprenolio ir kt. organizmui reikalingų medžiagų.
   Skystas chlorofilas ypač rekomenduotinas nėščioms ir maitinančioms moterims, seniems ir nusilpusiems žmonėms, žmonėms sergantiems onkologinėmis ligomis, anemija, gaunantiems spindulinį ar chemoterapinį gydymą, gyvenantiems arba dirbantiems padidintos radiacijos ar užterštumo zonose, miestuose, visą dieną dirbantiems uždarose patalpose, mažai gaunantiems saulės šviesos.

Vartojimas į vidų:

Vartoti rytais kaip energetinį gėrimą po 30-50 ml gryno, arba praskiedus vandeniu. Esant dideliems krūviams – po 100 ml gryno, arba su vandeniu.

Šis produktas puikiai reguliuoja skysčių pašalinimo iš organizmo funkcijas. Jeigu jis geriamas iš ryto, dar nevalgius, atpalaiduoja inkstus ir šlapimo pūslę nuo susikaupusių per naktį skysčių ir šlapimo rūgšties.

Sergant rekomenduojama skystą chlorofilą gerti po 50-100 ml du – tris kartus per parą. Kad būtų pasiektas reikiamas efektas, dozės turi būti didelės. Gerti 20 min. prieš valgį arba valgio metu, jei rūgštingumas padidintas.

Profilaktikai (kaip maisto praturtintoją) užtenka vartoti 2 kartus per dieną po 1 arbatinį šaukštelį, ištirpintą stiklinėje vandens.

Skystą chlorofilą galima vartoti kūdikiams ir vaikams: nuo 6 mėn. iki 1 metų – po ¼ arbatinio šaukštelio į ¼ stiklinės vandens prieš valgį 1 kartą per dieną; nuo 1 iki 3 metų – po ½ arbatinio šaukštelio į ½ stiklinės vandens prieš valgį 1 kartą per dieną; nuo 3 iki 6 metų – po ½ arbatinio šaukštelio į ½ stiklinės vandens prieš valgį 2 kartus per dieną; nuo 6 metų – po 1 arbatinį šaukštelį į stiklinę vandens prieš valgį. Vartojimo trukmė – nuo dviejų savaičių iki vieno mėnesio.


Vartojimas išoriškai:

Vartojamas žaizdoms plauti bei bakterijoms naikinti.
Vartojamas gerklės ir nosies skalavimui.
Vartojamas sėdimosioms vonelėms (2 valgomieji šaukštai 1 l vandens), makšties praplovimams.
Vartojamas kompresams, aplikacijoms.