Efektyvaus NO kokteilio pasigaminimas savo virtuvėje

   Daugelis užsiiminėjančių sporto klubuose žino bendrą NO sąvoką ir ką ji reiškia, nors galbūt kai kas šią sąvoką yra girdėjęs kaip „pompos“ efektas. Paprastai pasakius, veikiant NO – azoto oksido molekulei, prasideda vazodiletacija – periferinių kraujagyslių išsiplėtimas ir kraujo pritekėjimas į jas. Šis efektas buvo išnaudotas kuriant įvairius potenciją gerinančius produktus tiek vyrams, tiek moterims (teisingai naudojant produktus pagerėja erekcijos kokybė, moterys patiria intensyvesnį orgazmą). 
   Tačiau didžiąją dalį tokių produktų vis dėlto naudoja Fitneso specialistai. Dabar yra daugybė kokteilių, kuriuose suderinami įvairūs produktai, kurie skatina vazodiletaciją, vienintelis jų trūkumas – jie dažnai paruošiami su „balastinėmis“ medžiagomis, kurių sveikam žmogui reikėtų vengti (dirbtiniai saldiklai, bei dažikliai ir t.t.). Čia norėtume pateikti receptą, kurį galima susikurti pačiam ir naudoti optimaliam rezultatui pasiekti. 

NO receptas: 

   Arginin Mamut 1 nubrauktas šaukštelis į 500ml vandens 
   Citruline Malate 2 kapsulės 
   Creatine Monohydrate Premium 1 arbatinis šaukštelis. 

   Produktų sumaišymas: į 500 ml vandens įdedamas 1 a.š. medaus, 0,5 a.š. gliukozės (bet kuriame prekybos centre), ant peilio galo Himalajų druskos 1a.š. Arginin, 1a.š. Creatine. Viskas gerai išmaišoma (kreatinas palieka nuosėdas, neišsigąskite, tai ne produkto defektas) ir šiuo gėrimu užgeriamas Citrulino malatas – paprasta, bet labai efektyvu! Ir jokių bereikalingų maisto priedų – tik grynos medžiagos. 
   Na o tiems kas nori gerai pasirodyti ir meilės guolyje galima naudoti tokią pat kombinaciją tik be kreatino, ir į 200 ml vandens – tokį gėrimą jau galite susipilti į mineralinio buteliuką ir neštis ten kur jums reikia, bei sunaudoti būtent tada kada tai būtina – poveikis pajuntamas po 30-60 min nuo išgėrimo. Efektyviausiai veikia nevalgius. 

Arūnas Atraškevičius