2012 02 14


 Manau tokie simptomai kaip nuovargis ryte, prabudinėjimai naktį po kelis kartus, energingumo stygius – ne mažai kam pažystami. Taip mes jau gyvename, rytas prasideda nuo kofeino ir lėkimo į darbą, darbe stresas, tada dar kofeino, po to paskubomis pavalgyti bet ko ir vakare be jėgų namo. O jei namuose dar papildomas stresas?? Taip ir gyvename iš dienos į dieną jausdamiesi „be energijos“.
Nerašysiu čia apie viso to priežastis – apie tai daug pasakau savo seminaruose, o ir knygose visa tai gerai išdėstyta. Tiesiog parašysiu ką tekdavo naudoti pačiam ir sportininkams, kad pakelti savo energetiką sveikai :)
      Imame indelį adaptogenų mišinio Yinvita (Plantapol) – man tai pats mėgstamiausias mišinys, nes sudėtis kaip iš Rusų karo farmakologijos vadovėlio skyriaus apie adaptogenus :) viską supilame į 50ml vandens, įlašiname 15 lašų Tonussan (Eleuterokoko tinktūra), reikia išgerti lėtai, palaikant burnoje. Mums tai būdavo tarsi turbina ir neveikia sekinančiai kaip kofeinas, ar visi kiti metilksantinai (teobrominas, teofilinas ir t.t.). Šalia visada padeda vitaminų B kompleksai, bet juose turi būti ne mažiau nei 50mg (man labiausiai patinka Universal vitamin B complex, nes kitus galima tik iš JAV parsisiųsti) koncentracija pagrindinių vitaminų – tada jaučiasi jog tikrai veikia :) Dabar atsiradus prekyboje MULTI PRO (Scitec Nutrition) yra daug patogiau – naudoji 1-3 pakelius per savaitę ir ramu, ten vitaminų B koncentracija po 100 mg, be to yra pakankami kiekiai kitų medžiagų, todėl dabar renkuosi jį – kokybės ir kainos santykis :)
    Taip naudoti reikia 21 dieną, po to 7-14 d. daroma pertrauka ir vėl galima kartoti.
Papildomai galiu pasakyti, kai jaučiu jog galva jau nebegali susidoroti su informacija ir tampi irzlus, miegas neramus – naudoju Glicin amino rūgštį (Evalar) 2 tab. po liežuviu einant miegoti – veikia kaip skersvėjis galvai :)

Dar kartą norėčiau pasakyti – šiuos receptus naudoju pats, mano šeima, giminės ir artimieji bei draugai, tačiau tai nereiškia, jog tai būtinai padės ir jums, bet kita vertus, jei nepabandyti – tai niekada ir negalima sužinoti :)